Despre mine

miercuri, 28 august 2013

Where is the love?

     Un bun prieten de-al meu are tatuat pe mana imaginea alaturata, bineinteles, la fel ca toti cei din grupul nostru de prieteni, am fost curios sa ii aflu semnificatia (stiam ca orice tatuaj care se respecta are o semnificatie). Si l-am intrebat. Zambind, el mi-a raspuns printr-o intrebare:- ''Where is the love''?(Unde e dragostea?) Eram contrariat, ma asteptam la un raspuns care sa imi satisfaca curiozitatea, nu la unul care sa o atate si mai tare- chiar ma gandeam febril la un posibil raspuns cat de cat satisfacator. El a observat ca cloceam un posibil raspuns, si ma opreste, zicandu-mi: " Robi, in caz ca nu ai prins ideea, semnificatia tatuajului e de fapt o intrebare: "Where is the love?''  Bucuros ca nu mai trebuie sa ii raspund, ii zambesc. De la aceasta conversatie a trecut ceva timp, dar intrebarea ''Where is the love?'' m-a bantuit de nenumarate ori, mai ales cand mi se parea ca iubesc si feedback-ul era negativ, sau cand mi se povestea ca oamenii care s-au iubit acum se urasc de moarte, cand cuplurii cu copii  se despart, cand frate nu se mai intelege cu frate s.a.m.d. Nu poti sa nu simti din ce in ce mai tare ''frigul'' care se lasa peste relatiiile noastre cu cei din jur si invitabil ne intrebam: Unde-i dragostea? Am prieteni care au cautat dragostea in sex, si au schimbat partenerele una dupa alta. Dar acum sunt singuri si ''satui'' de asa o viata si se intreaba: Unde-i dragostea? Am prieteni care au crezut ca dragostea inseamna bani si putere, dar dupa ce au ramas si fara una si fara cealalata, se intreaba si ei : Unde-i dragostea? Am prieteni  care au crezut ca dragostea se gaseste la  biserica,  dar s-au  transformat, privind la cei din jur, in judecatori  si  calai. Acum se intreaba si ei: Unde-i dragostea?
              Am prieteni care au ales sa traiasca dupa un set de valori, dupa principii. Care au ales sa fie fideli si loiali partenerilor de viata. Care au ales ca ''da-ul lor sa fie da, si nu-ul nu''. Care sunt gata sa se sacrifice pentru cei dragi. Care stiu sa se bucure de un rasarit, de un cer instelat.....de o noapte cu luna plina. Care sunt multumiti cu viata lor chiar daca au trecut prin greutati, si nu uita niciodata sa plece capul si sa multumeasca lui Dumnezeu pentru leectiile invatate  si pentru cele neinvaate, pentru frumos  si pentru urat. Care nu au asteptari eronate de la cei din jurul lor, si stiu sa ofere intelegere atunci cand e nevoie. Care iubesc indiferent daca sunt iubiti sau nu.
             Ei nu se intreaba: Unde-i dragostea? Ei o traiesc in fiecare zi!                                                                                                               Cu stima, Taranu'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu