Despre mine

vineri, 3 ianuarie 2014

Friends!            Unul din serialele mele preferate e ''Friends''. M-a cucerit de la inceput: cativa tineri care dau piept cu viata si trec impreuna prin tot felul de situatii, legand in acelasi timp o prietenie pe viata. Glume bune, situatii reale si foarte hazli, lolialitate, bun-simt, curaj, dragoste etc. Personajele sunt atat de bine create incat te indragostesti pe loc de toti. Si ajungi in final la concluzia ca daca ar fi lipsit vreunul din ei, serialul ar fi fost un esec. Dupa ce te uiti la cateva episoade, inevitabil ajungi sa iti doresti si tu o asemenea ''gasca'', care sa fie alaturi de tine in momentele placute dar si atunci cand esti ''jos''! 

            Saptamana aceasta am fost cu mai multi prieteni la Brasov sa petrecem impreuna trecerea dintre ani. Cu unii am crescut impreuna, pe altii i-am cunoscut de curand. Dar fiecare parca a avut rolul si locul lui in ''iesirea'' asta, iar daca unul ar fi lipsit nu ar mai fi fost la fel! Si, fara sa vreau, gandul mi-a zburat la ''Friends'': am vazut o ''Rachel'' atenta la felul in care arata, dintr-o ''bucata'', dar sensibila in acelasi timp, gata intotdeuna sa te ajute ( Nina). Am vazut o ''Monica'' care pare cuminte, dar in stare de multe ''nebunioare'', plina de frici si obsesii , dar in momentele cheie foarte curajoasa si  o prietena care iti va fi mereu alaturi, care te va surprinde intotdeuna! (Ramona si Paula). Am vazut-o pe ''Phoebe" - originala, iesita din tipare, o ''pata de culoare'', un ''must have'' in orice grup daca vrei sa razi pana la lacrimi (daca ''gusti'' glumitele seci), intr-un cuvant: o inima mare! (stiu ca sunt mai multe cuvinte, nu sariti :p)  (Andreea Andras)

            Am vazut un ''Ross'' foarte serios, metodic, stintific, dedicat in cea ce face, un pic ''aerian'' cand vine vorba de distractie dar intotdeuna acolo pentru prietenii lui. (Roland) Am vazut un ''Chandler'' in forma de zile mari, romantic incurabil, mereu poznas, dar nu intotdeuna toti se prind de glumele lui, prieten loial pe viata! (Claudiu Damian, pt cunoscatori - aduce oleaca si a Joey:P). Am vazut un ''Joey'' in varianta feminina, ''dus'' cu totul de acas', dar un prieten cum nu mai gasesti altul. (Hadasa)

           Ce m-a surprins cel mai tare a fost momentul cand am realizat ca ''gasca'' noastra de la Brasov e mai tare decat cea din ''Friends''. Se pare ca intotdeuna ''viata bate filmul''. Am avut cu noi un ''Mercea Lucian'' - un gentleman inascut ( fetele stiu de ce :p), dar in acelasi timp un prieten  si un pastor care stie sa se faca placut tinerilor si sa le indrepte gandul spre Domnul. Am avut cu noi un ''Edy'' mai tare ca cei de la Vacanta Mare (cei din camera 6  stiu de ce!) Am avut cu noi un ''Ovi''- foarte talentat, calm, optimist, plin de ''glumite'', gurile rele spun ca oleaca retras.

           Am fost mult mai multi decat am amintit eu mai sus, si toti la fel de importanti. Daca ar fi sa scriu despre toti, nu cred ca mi-ar ajunge o carte. Daca unul din cei amintiti sau nu, ar fi lipsit, ''ieseala'' ar fi fost mai ''seaca''!

           Cand s-a terminat ''Friends'' am ramas cu un gust amar si un gol in suflet ca si cum as fi pierdut un prieten bun si cu gandul: ,,ce fain ar fi'' sa am si eu o ''gasca'' asemnatoare.  Acum realizez ca  am o asemenea ''gasca'': insa Una mult, mult mai frumoasa decat cea din ''Friends", cu oamenii extraordinari si unici! 

                                                                                 Cu stima, Taranu'

2 comentarii: