Despre mine

vineri, 9 decembrie 2011

Dragostea a murit...

 
                    De mici copii  ni se povesteşte de Făt-Frumos şi Ileana Cosînzeana , de feciori şi fete de împărat care şi-au gasit jumătatea si au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi. Pe urmă creşti  şi ţi se spune, că atunci când vei fi “mare-mare”, o să-l întâlneşti pe Făt-Frumos-ul sau pe Ileana Cosînzeana ta,  persoana acea specială ( “the one”) cu care vei sta o viată întreagă şi nu te vei sătura de ea. Vei afla ca asta înseamnă dragoste şi doar dacă o să fi o persoană bună, altruistă, morală o vei găsi, şi asta trebuie să cauţi în viaţă.(asta în cazul fericit că ai crescut într-o familie, şi ai avut parte de o educaţie  “aleasă”) 

                    Ai ajuns mare şi simţi că ai nevoie de “dragoste” şi începi să o cauţi. Te uiţi în stânga şi în dreapta şi vezi că unele fete caută “dragostea” sub îndrumarea profesorului de sport şi uni băieţi la orice fată care e dispusă să le ofere puţintică “dragoste”. Începi să o cauţi, poate te implici într-o relaţie şi după doi-trei ani, când relaţia e istorie, vei spune că dragostea nu există, că e doar satisfacerea instinctului sexual şi-a nevoii de-a socializa. Te vei uita atunci la alţii şi vei vedea că nici ei nu o duc mai bine: se bat, se înşeală, divorţează; şi iar o iau de la capat dar cu alte persoane. Ideea începe să ţi se contureze din ce în ce mai clar: Dragostea a murit!

                   Mai trece ceva vreme, timp în care îţi vezi de-ale tale, nu ai mai cautat dragostea. Ai întâlnit o fată/ băiat cu care te înţelegi si amăndoi credeţi că dragostea a murit. La un moment dat simţi, ca în prezenţa ei/ lui inima îţi bate cu putere şi te sperii, crezi că faci infarct. Dintr-o dată ţi se aprinde beculeţul: dacă tot ce ai ştiut despre dragoste e fals? Dacă dragostea nu trebuie cautată? Dacă te gaseşte EA atunci când eşti pregatit/ă să o accepţi?                                                                                                 Dacă ''DRAGOSTEA A MURIT. TRĂIASCĂ DRAGOSTEA!''

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu